Poëzie-Leestafel

...

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte


Koen Snyers dicht, schrijft, creëert en performt. Altijd en overal kijkt hij door de bril van een socioloog.

Zeghetmettekst is het alter ego van Koen, tevens zijn huis, label en podium voor tekst.
Vanuit huis en label Zeghetmettekst geeft Koen zijn eigen bundels uit, creëert hij (poëtische) tekst op andere materialen dan in boekvorm, is hij maker en performer van muzikale vertellingen en brengt hij (poëtische) tekst in verbinding met andere kunstvormen en belevingen.
Drie à vier keer per jaar organiseert en presenteert Koen podium Zeghetmettekst bij Tarte Tatin in Hasselt, met elke editie vijf à zes podiumdichters/tekstperformers en één muzikale act.

Sinds september 2018 is er KAAi collectief, het creatief partnerschap van Koen Snyers & Sarah Vaesen. Met podiumvoorstellingen op basis van teksten van Koen wil KAAi een pleisterplek bieden in vluchtige tijden, een plek waar woord & muziek aanmeren.
Sarah Vaesen geeft les, musiceert, draagt voor, vertelt, coacht en regisseert. Vanuit haar fascinatie voor taal, poëzie en muziek is ze creatief actief in tal van projecten. In KAAi collectief onderzoekt ze samen met Koen hoe teksten en muziek in een performance met elkaar in dialoog kunnen gaan.


Wil je meer weten over Koen Snyers, zijn werk en activiteiten? Surf dan naar www.zeghetmettekst.be

© Foto Koen Snyers: Celke Eertmans.